
Oto filė su daržovėmis
Otas – mums viena skaniausių žuvų. Šaldiklyje radome išpjaustytų iš visos žuvies likučių. Gabalėliai – jau anaiptol ne reprezentacinės išvaizdos. Bet spalvingus ir labai skanius pietus paruošti įmanoma ir iš jų. Gamina mano nuostabusis Inge. Jokių įmantrybių, o pietūs – karališki.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė
- Peilis (Pjaustyti svogūną ir morkas)
- Puodas (Virimui bulvių)
- Dangtis (Keptuvei)
Ingredientai
Oto filė su daržovėmis
- 500 g Oto filė - Supjaustyta gabalėliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
- 300 g Briuselio kopūstai - Apvirti 3 minutes
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 50 g Sviestas - Tirpintas keptuvėje
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Patiekti
- 500 g Mandel bulvytės - Virtos
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ištirpdė didelį gabalą sviesto, sudėjo pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Jam suminkštėjus, dėjo oto gabalėlius. Gardino druska ir pipirais. Žuvį apvertė, sumažino kaitrą ir sudėjo 3 minutes apvirtus briuselio kopūstus ir morkų griežinėlius. Uždengė dangtį ir dar patroškino 3 – 4 min.
- Patiekė su virtomis mažomis mandel bulvytėmis.
Pabaigai…
Naudokite sviestą, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio. Briuselio kopūstai ir morkos gali būti pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 60mg