Oto filė su daržovėmis

Oto filė su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Otas – mums viena skaniausių žuvų. Šaldiklyje radome išpjaustytų iš visos žuvies likučių. Gabalėliai – jau anaiptol ne reprezentacinės išvaizdos. Bet spalvingus ir labai skanius pietus paruošti įmanoma ir iš jų. Gamina mano nuostabusis Inge. Jokių įmantrybių, o pietūs – karališki.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pietūs
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė
  • Peilis (Pjaustyti svogūną ir morkas)
  • Puodas (Virimui bulvių)
  • Dangtis (Keptuvei)

Ingredientai
  

Oto filė su daržovėmis

  • 500 g Oto filė - Supjaustyta gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
  • 300 g Briuselio kopūstai - Apvirti 3 minutes
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 50 g Sviestas - Tirpintas keptuvėje
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Patiekti

  • 500 g Mandel bulvytės - Virtos

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje ištirpdė didelį gabalą sviesto, sudėjo pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Jam suminkštėjus, dėjo oto gabalėlius. Gardino druska ir pipirais. Žuvį apvertė, sumažino kaitrą ir sudėjo 3 minutes apvirtus briuselio kopūstus ir morkų griežinėlius. Uždengė dangtį ir dar patroškino 3 – 4 min.
  • Patiekė su virtomis mažomis mandel bulvytėmis.

Pabaigai…

Naudokite sviestą, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio. Briuselio kopūstai ir morkos gali būti pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 60mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Lengvi pietūs, Otas, Žuvies receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating