
Pašot kiaušinis su rūkyta lašiša
Kol geriu rytinę kavą lauke tokį nuostabų, saulėtą rytą, mano mylimas Inge paruošia mums pusryčius. Šiandien bus pašot kiaušinis. Tai – kiaušinis, virtas be lukšto. Su puikia rūkyta lašiša, raudonuoju svogūnu, saldžiu, namie augintu pomidoru, neseniai kepta Challah pyne. Olandišką padažą gaminti patingėjome, tad ne, čia ne garsusis Benedikto kiaušinis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Pakankamai didelis, kad tilptų vanduo kiaušinių virimui)
- Samptis (Patogu įmušti kiaušinį)
- Šaukštas (Vandeniui išsukti)
- Lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
Ingredientai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 g Rūkyta lašiša - Supjaustyta gabalėliais
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Supjaustytas žiedeliais
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas griežinėliais
- 2 riekės Challah pynė - Šviežiai kepta
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 šlakelis Actas - Kiaušiniams virti
Gaminimo eiga
- Užvirkite puodą vandens su šlakeliu acto ir druska.
- Kiaušinį įmuškite į samtį, tada leiskite į verdantį vandenį. Prieš leidžiant kiaušinius (po vieną), gerai išsukite vandenį ratu.
- Virti 3 minutes. Kiaušinį išimkite iš vandens ir patiekite su rūkyta lašiša, raudonuoju svogūnu, pomidoru ir challah pynė.
- Patiekite ir mėgaukitės pusryčiais.
Pabaigai…
Galite papildyti šį patiekalą šviežiais žalumynais ar pasirinktu padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 25gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 210mgNatris: 350mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg