Pasta su mėsa ir fetos sūriu
Netikėtai užklupo ne tik žiema, bet ir peršalimas. Vyras gamina ir maitina, paprasta, bet kartais būtent apie tokį patiekalą pasvajoju. Šis receptas yra greitas, skanus ir paprastas, tobulas jaukiems vakarams.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Svogūnui ir mėsai apkepti)
- Puodas (Pastai virti)
- Kepimo indas (Orkaitei tinkamas)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Orkaitė (Kepimui)
Ingredientai
- 300 g Pasta - Virta al dente
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
- 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai pjaustytas
- 300 g Jautienos-kiaulienos faršas - Apkeptas
- 200 ml Paprikų padažas Ajvar
- 200 ml Naminis pomidorų padažas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 150 g Fetos sūris - Sutrintas
- Šviežias bazilikas - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Pastą virti al dente.
- Keptuvėje apkepinti svogūną, česnaką, papriką ir čili. Sudėti jautienos-kiaulienos faršą ir apkepinti.
- Į keptuvę sudėti paprikų padažą Ajvar, naminį pomidorų padažą, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišyti.
- Pastą sudėti į kepimo indą, ant jos užpilti paruoštą padažą ir užbarstyti fetos sūriu.
- Pakaitinti orkaitėje apie 19 minučių.
- Prieš patiekiant, apibarstyti šviežiu baziliku.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg