Pasta su mėsa ir fetos sūriu

Pasta su mėsa ir fetos sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Netikėtai užklupo ne tik žiema, bet ir peršalimas. Vyras gamina ir maitina, paprasta, bet kartais būtent apie tokį patiekalą pasvajoju. Šis receptas yra greitas, skanus ir paprastas, tobulas jaukiems vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Svogūnui ir mėsai apkepti)
  • Puodas (Pastai virti)
  • Kepimo indas (Orkaitei tinkamas)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Orkaitė (Kepimui)

Ingredientai
  

  • 300 g Pasta - Virta al dente
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Paprika - Smulkiai pjaustyta
  • 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai pjaustytas
  • 300 g Jautienos-kiaulienos faršas - Apkeptas
  • 200 ml Paprikų padažas Ajvar
  • 200 ml Naminis pomidorų padažas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 150 g Fetos sūris - Sutrintas
  • Šviežias bazilikas - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Pastą virti al dente.
  • Keptuvėje apkepinti svogūną, česnaką, papriką ir čili. Sudėti jautienos-kiaulienos faršą ir apkepinti.
  • Į keptuvę sudėti paprikų padažą Ajvar, naminį pomidorų padažą, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišyti.
  • Pastą sudėti į kepimo indą, ant jos užpilti paruoštą padažą ir užbarstyti fetos sūriu.
  • Pakaitinti orkaitėje apie 19 minučių.
  • Prieš patiekiant, apibarstyti šviežiu baziliku.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Fetos sūris, Greiti receptai, Mėsos padažas, Pasta
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating