Perlinių kruopų sriuba su agurkais

Perlinių kruopų sriuba su agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Perlinės kruopos – kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų. Šią grūdinę kultūrą vertino senovės graikai, romėnai, žydai ir kitos tautos. Perlines kruopas skanu naudoti sriubose, guliašuose, nes jos ne tik suteikia patiekalams aromato, bet ir sutirština juos. Be to, tai puiki alternatyva ryžiams, bulvėms ar makaronams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 bulvių,
  • 2 nedidelių morkų,
  • 3 – 4 saujų perlinių kruopų,
  • 1,5 – 2 l sultinio,
  • 2 raugintų agurkų,
  • kuokštelio petražolių,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga
 

  • Kubeliais pjaustytas bulves ir morkas metame į verdantį sultinį.
  • Beriame kruopas, kurias galime prieš tai šiek tiek pamirkyti. Užverdame.
  • Daržovėms ir kruopoms suminkštėjus suberiam pjaustytą raugintą agurką ir smulkintas petražoles.
  • Pasūdome ir papipiriname.
  • Leidžiame kelias minutes pavirti.
  • Kas mėgsta sriubą pasigardina šaukšteliu grietinės.
  • Skanaus ir prisiminkime kruopas!

Pabaigai…

Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!
Recepto raktažodžiai Agurkinė sriuba, Kruopos, Pasiruošimas žiemai, Perlinės kruopos, Sriubos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating