Pikantiškasis
Degtinė puikiai tinka ne tik „Margaritai“ ruošti. Šio gėrimo tinka pilti į bet kokius mišinius, nes jis itin „lankstus“ komponentas.
Todėl aš nuolat susiginčiju su tais, kurie yra susidarę klaidingą nuomonę, esą degtinė – beskonis gėrimas. Keista, tačiau degtinės skonis man visuomet primena degtinę, kaip ir džinas visada būna džino skonio. Tačiau jeigu jūs tikit, kad juoda ir balta – nėra spalvos, vis viena manysite, kad degtinė – tai vienintelis gėrimas, kuris visiškai neturi skonio. Ką gi – sumanu!
Ingredientai
- Citrinos skiltelė,
- rupios druskos,
- 50 ml degtinės,
- atšaldytų greipfrutų sulčių (pagal skonį).
Gaminimo eiga
- Papuoškite aukštos taurės kraštelius citrinų sulčių ir rupios druskos „šerkšnu“.
- Iki pusės primeskite į taurę ledo kubelių ir pripilkite degtinės.
- Dabar iki viršaus pripilkite greipfrutų sulčių.
- Įmeskite citrinos skiltelę.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.