
Pipiru apvoliotų jautienos kepsnių receptas su fri bulvytėmis ir naminių salotų užkandžiu
Šis patiekalas yra ypatingas dėl savo unikalios tekstūros ir skonio. Jautienos kepsnys, padengtas 5 pipirų mišiniu, suteikia nepakartojamą aštrumo ir prieskonių skonį. Kartu su traškiomis fri bulvytėmis ir šviežiomis vasaros salotomis, šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Reikalinga kepsniui kepti)
- Pjaustymo lenta (Svogūnams ir kitiems ingredientams pjaustyti)
- Peilis (Smulkinti svogūnus ir formuoti kepsnį)
- Keptuvė (Galima naudoti kepant bulvytes)
- Kepimo skarda (Kepsniams dėti į orkaitę)
- Dubuo (Sumaišyti ingredientus ir ruošti salotas)
Ingredientai
- 500 g Jautienos farsas
- 1 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Kiaušinis
- Pagal skonį Druska
- 50 g 5 pipirų mišinys - Apvoliojimui
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos šiaudeliais ir keptos fri
- 200 g Salotos - Šviežios vasaros salotos su agurkais ir ridikėliais
- 1 vnt Agurkai - Plonai pjaustyti
- 5 vnt Ridikėliai - Plonai pjaustyti
- 100 g Grietinė - Salotų užpilui
Gaminimo eiga
- Jautienos faršą sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu ir druska. Suformuoti ovalo formos kepsnius.
- Kiekvieną kepsnį apvolioti 5 pipirų mišinyje ir dėti ant kepimo skardos.
- Kepsnius kepti orkaitėje 200°C temperatūroje apie 20 minučių, kol jie bus gražiai apskrudę.
- Paruošti fri bulvytes: supjaustyti bulves šiaudeliais, apvolioti aliejuje ir kepti keptuvėje arba orkaitėje, kol taps traškios.
- Vasaros salotoms: agurkus ir ridikėlius plonai pjaustyti, sumaišyti su šviežiomis salotomis ir užpilti grietine.
Pabaigai…
Kepsnius galite kepti ant grilio vietoj orkaitės, kad išgautumėte rūkyto skonio užuominą. Vasaros salotoms galite pridėti kitų mėgstamų daržovių, tokių kaip paprikos ar pomidorai, kad suteiktumėte dar daugiau skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 15mg