Plovas su agurkais

Plovas su agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakar pasigaminau plovą pagal Inger ži ži receptą. Šis plovas išsiskiria savo paprastumu ir skoniu. Receptas tinkamas kasdienai, tačiau su tinkamais ingredientais gali būti išskirtinis skonis, ypač su agurkų garnyru.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Gilus, tinkamas ryžių gaminimui)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė

Ingredientai
  

  • 400 g Vištienos krūtinėlė - Supjaustyta kubeliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos kubeliais
  • 300 g Ryžiai - Basmati arba ilgagrūdžiai
  • 700 ml Sultinys - Vištienos arba daržovių
  • 3 vnt Marinuoti agurkai - Patiekti su plovu
  • 1 v.š. Aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Vištieną apkepkite su aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
  • Tame pačiame puode kepkite svogūną ir morkas, kol suminkštės. Pridėkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite.
  • Pridėkite sultinio, druskos ir pipirų. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai suminkštės ir sugeria visą skystį.
  • Galiausiai pridėkite atgal apkepintą vištieną ir viską sumaišykite. Palikite šiek tiek pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Patiekite su marinuotais agurkais.

Pabaigai…

Plovas puikiai tinka su įvairiais priedais, pvz., su šviežiomis daržovėmis ar aštriu padažu. Eksperimentuokite su ingredientais, kad rastumėte jums labiausiai patinkantį skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 700mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 4000IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Marinuoti agurkai, Plovas, Ryžiai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating