Rytietiškas bulvių troškinys
Rytietiškų patiekalų mėgėjams.
Ingredientai
- po 1 svogūną, nedidelę kopūsto gūžę ir raudonąją papriką,
- 500 g bulvių,
- 2-3 šaukšteliai kario,
- 1/2 l sultinio,
- 150 g tirštos grietinės,
- 1 šaukštelis krakmolo,
- po 2-3 šaukštus aliejaus ir pakepintų žemės riešutų,
- druskos, pipirų, imbiero, petražolių.
Gaminimo eiga
- Nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite.
- Kopūstą ir papriką nuvalykite ir supjaustykite juostelėmis, nuskustas bulves – nedideliais kubeliais.
- Plačiame puode įkaitinkite aliejų.
- Jame dalimis maišydami apkepkite kopūstą.
- Prieš išimdami iš keptuvės pasūdykite, įberkite pipirų. Paskui pakepinkite svogūnus ir papriką.
- Vėl sudėkite kopūstus, suberkite karį bei imbierą ir pašutinkite.
- Supilkite sultinį, uždenkite puodą ir viską pusvalandį patroškinkite.
- Krakmolą išleiskite grietinėje. Supilkite į troškinį, gerai išmaišykite.
- Pabaigoje apibarstykite kapotomis petražolėmis ir riešutais.
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.