Rytietiškas bulvių troškinys

Rytietiškas bulvių troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Rytietiškų patiekalų mėgėjams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Rytietiški patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • po 1 svogūną, nedidelę kopūsto gūžę ir raudonąją papriką,
  • 500 g bulvių,
  • 2-3 šaukšteliai kario,
  • 1/2 l sultinio,
  • 150 g tirštos grietinės,
  • 1 šaukštelis krakmolo,
  • po 2-3 šaukštus aliejaus ir pakepintų žemės riešutų,
  • druskos, pipirų, imbiero, petražolių.

Gaminimo eiga
 

  • Nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite.
  • Kopūstą ir papriką nuvalykite ir supjaustykite juostelėmis, nuskustas bulves – nedideliais kubeliais.
  • Plačiame puode įkaitinkite aliejų.
  • Jame dalimis maišydami apkepkite kopūstą.
  • Prieš išimdami iš keptuvės pasūdykite, įberkite pipirų. Paskui pakepinkite svogūnus ir papriką.
  • Vėl sudėkite kopūstus, suberkite karį bei imbierą ir pašutinkite.
  • Supilkite sultinį, uždenkite puodą ir viską pusvalandį patroškinkite.
  • Krakmolą išleiskite grietinėje. Supilkite į troškinį, gerai išmaišykite.
  • Pabaigoje apibarstykite kapotomis petražolėmis ir riešutais.

Pabaigai…

Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Rytietiški patiekalai, Troškiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating