
Silkių sušiai
Visų švenčių stalas, o ypač Kūčių, neįsivaizduojamas be žuvies. Viena populiariausių ir dažniausiai gaminama yra silkė. Siūlome savo šventinį stalą paįvairinti šventiniais silkių sušiais.
Ingredientai
- 2 vienetai marinuotos silkių filė
- 2 šaukštai marinuotų burokėlių
- 4 išvirtos ir sutrintos bulvės
- 4 šaukštai aliejaus kepimui
- Prieskoniai: svogūnai, druska, paprika, muskatas ir kiti mėgiami pagal skonį
Gaminimo eiga
- Svogūnus susmulkinti ir pakepti keptuvėje.
- Virtas sutrintas bulves pagardinti prieskoniais, supilti kepintus svogūnus.
- Pasiruošti silkių filė, ją padalinti į norimo dydžio gabalėlius, ant kurių dėti bulvių masę, ant viršaus dėti marinuotų burokėlių.
- Silkę su įdaru sulenkti ir susukti į ritinėlį – sušį.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.