Sushi dubenėlis su lašiša ir mango

Sushi dubenėlis su lašiša ir mango

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Visai neseniai kalbėjau apie sashimi ir aukštos kokybės lašišos filė. Noriu papasakoti, kaip apdorojama lašiša, tinkama ruošt sushi, sashimi, sushi bowls ir kitiems patiekalams, kur naudojama ‘žalia’ lašiša. Laukinė lašiša suvaroma į baseiną, kuriame palaikoma 4°C. 4 valandų bėgyje lašiša išdorojama, išpjaunama tik tam tikra dalis filė ir vakumuojama. Saugi vartoti ‘žalia’ apie 3 sav. Vėliau rekomenduojama trumpai apkepti. Sashimi yra gėris. Bet jei norite pagrindinio patiekalo, tai labai greitai jį pasigaminsite, prie sashimi pridėję garnyrų. Sushi bowls paprastai patiekiami dubenėliuose, bet man skaniau – lėkštėje. Jungiam fantaziją, gaminam ir vaišinamės!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Aštrus, žuvies filė pjaustymui)
  • Dubuo (Ryžiams maišyti)
  • Citrusinių vaisių spaustuvas (Citrinos sultims spausti)
  • Plastikinė pjaustymo lenta (Daržovėms ir vaisiams)
  • Puodas (Ryžiams virti)

Ingredientai
  

Lašiša

  • 400 g Lašišos filė - Supjaustyta plonais gabalėliais
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti plonai ir marinuoti su aviečių actu
  • 1 vnt Mango - Supjaustytas gabalėliais
  • 200 g Agurkai - Supjaustyti plonais griežinėliais
  • 200 g Pomidorai - Supjaustyti per pusę
  • 2 vnt Citrinos - Išspaustos sultys ir papuošimui
  • 1 vnt Laukinė lašiša - Apdorota 4°C, saugi vartoti žalia
  • 500 g Ryžiai - Virti ir gardinti ryžių actu bei baltaisiais pipirais

Padažas

  • 50 ml Sojų padažas
  • 30 ml Granatų sirupas
  • 20 ml Alyvuogių aliejus
  • 1 v.š. Medus
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Krapai - Smulkinti
  • Čili, imbieras, česnakas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės, juos gardinkite ryžių actu ir baltaisiais pipirais.
  • Supjaustykite lašišą plonais gabalėliais. Sumaišykite ją su sojų padažu, granatų sirupu, medumi, alyvuogių aliejumi, pipirais, citrinos sultimis ir krapais.
  • Svogūnus supjaustykite plonai ir marinuokite su šlakeliu aviečių acto.
  • Supjaustykite mango, agurkus ir pomidorus gabalėliais.
  • Patiekite visus ingredientus kartu lėkštėje ar dubenyje.
  • Papuoškite citrinos griežinėliais.

Pabaigai…

Lašišos kiekį galite koreguoti pagal savo poreikius. Mango ir kitų daržovių kiekis taip pat gali būti pritaikytas pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 900mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Lašiša, Mango, Receptai su nuotraukomis, Sushi dubenėlis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating