
Vaisių ir mėtų kompotas su citrinos rūgštimi
Visi mėgsta kompotą, net jei tai nėra vienintelis ir nenuginčijamas vitaminų sandėlis ir tai nėra kažkas, ką geriau gerti vietoj paprasto vandens, bet, mano nuomone, jis geriau nei parduotuvės sultys ar limonadai. Kiekviena nauja kompoto partija buvo vadinama paskutine šiame sezone. Labai paprastas ir lengvas paruošimas, o svarbiausia – skanu ir gražu. Obuoliai, apelsinai ir mėtos – skonis kaip vasariško vaisinio mojito. Eksperimentuokite, išbandykite ir kurkite!
Reikalingi Įrankiai
- 2 litrų stiklainis (Gerai išplauti)
- Dangteliai (Gerai išplauti)
- Peilis (Vaisiams pjaustyti)
- Puodelis (150 ml)
- Šaukštelis (Citrinų rūgščiai matuoti)
Ingredientai
- 400-500 g Obuoliai - Supjaustyti gabalėliais
- Mėtos - Kiekis pagal skonį
- Apelsinai - Supjaustyti griežinėliais
- 150 ml Cukrus - Puodelis
- 0.5 a.š. Citrinų rūgštis - Suteikia gerą spalvą ir rūgštumą
Gaminimo eiga
- Gerai išplaukite stiklainius ir dangtelius. Į kiekvieną užpilkite šiek tiek verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Palikite, kol sušils. Kodėl aš tai darau? Norint patikrinti stiklainio stiprumą ir šiek tiek sterilizuoti.
- Į stiklainį sudėkite vaisius, mėtas, cukrų, citrinos rūgštį ir užpilkite verdančiu vandeniu, sandariai užsukite dangtelį ir keletą kartų pasukite stiklainį, kad cukrus ištirptų.
- Dabar svarbiausia dalis: kompoto stiklainius gerai (šiltai) apvynioti aukštyn kojomis, kol jie visiškai atvės (apie dvi dienas).
- Atvėsinti kompotai gerai laikosi kambario temperatūroje.
Pabaigai…
Stiklainių sterilizavimas gali būti praleistas, tačiau rekomenduojamas dėl saugumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 1gKalis: 150mgSkaidulos: 3gCukrus: 40gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg