Vasaros grilio daržovių asorti
Šis receptas skirtas mėgautis vasaros vakarais, kai grilis tampa nepakeičiamu draugu. Įvairių daržovių ir bulvių asorti suteikia spalvų ir skonio įvairovę, puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsos. Sužinokite, kaip pasigaminti šį lengvą ir maistingą patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis (Reikia sureguliuoti temperatūrą.)
- Kepimo įrankiai (Įrankiai, skirti daržovėms apversti.)
- Aliejinė mentelė (Daržovėms patepti aliejumi.)
Ingredientai
Pagrindinės daržovės
- 2 vnt Paprika - Supjaustyta pusiau.
- 2 vnt Cukinija - Supjaustyta storomis riekelėmis.
- 8 vnt Pieviniai grybai - Nuplauti ir paruošti grilinimui.
- 6 vnt Bulvės - Apvyniotos folija.
- 4 vnt Pomidorai - Supjaustyti pusiau.
- 2 vnt Ilgoji saldžioji paprika - Švelniai apkepinta.
Prieskoniai ir aliejus
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Daržovėms patepti.
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros.
- Paruoškite daržoves: supjaustykite cukiniją storomis riekelėmis, paprikas ir pomidorus perpjaukite pusiau. Grybus nuplaukite ir nusausinkite.
- Bulves apvyniokite folija ir padėkite ant grilio. Kepkite apie 25-30 minučių, kol jos bus minkštos.
- Ant grilio padėkite paruoštas daržoves. Patepkite jas alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos ir šiek tiek apkeptos.
- Patikrinkite bulves. Jei jos minkštos, nuimkite nuo grilio ir išvyniokite iš folijos. Patiekite kartu su daržovėmis kaip garnyrą arba pagrindinį patiekalą.
Pabaigai…
Grilindami daržoves, stebėkite, kad jos nebūtų perkeptos, jog išlaikytų savo natūralų skonį ir tekstūrą. Paprikos ir cukinijos turėtų išlikti šiek tiek traškios, o grybai – sultingi.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 200mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 60mg