Cukinijos, saldžiųjų bulvių bei fetos frittata

Cukinijos, saldžiųjų bulvių bei fetos frittata

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaitykite žemiau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 700g saldžiųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų į 2-3cm kubelius
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 2 vidutinės cukinijos, stambiai sutarkuotos
  • 125g sutrintos fetos
  • 1/4 puodelio sutrintų baziliko lapelių
  • 80g Viduržemio salotų
  • 6 pomidorai, supjaustyti į ketvirčius išilgai
  • 1 pjaustytas svogūnas
  • 6 švelniai plakti kiaušiniai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių arba iki naudojant ventiliatorių. Į didelius kepimo indus įtieskite nelimpančio kepimo popieriaus. Sudėkite saldžiąsias bulves į vieną indą, apšlakstykite šaukštų alyvuogių aliejaus. Paskleiskite vienu sluoksniu. Į kitą indą sudėkite pomidorus, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejumi ir šaukštu balzamiko acto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite minučių kol sušvelnės ar lengvai apskrus.
  • Įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų cm skersmens nelimpančioje keptuvėje. Kepkite svogūnus apie minutes vidutinėje temperatūroje kol sušvelnės ir paruduos. Suberkite į dubenį kartu su keptomis saldžiosiomis bulvėmis.
  • Į dubenį sudėkite fetą, cukiniją, baziliką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Švelniai viską sumaišykite. Viską supilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
  • Į kepimo indą supilkite kiaušinį. Kepkite viską apie minučių kol apačia ir šonai sukietės.
  • Indo rankeną įvyniokite į drėgną audinį. Padėkite indą ant vidutiniškai įkaitinto griliaus. Atstumas tarp frittatos paviršiaus ir karščio šaltinio turėtų būti apie m. Kepkite apie minutes kol frittatos viršus iškeps.
  • Patraukite nuo karščio ir palikite minutėms, tada išverskite į didelę lėkštę. Apšlakstykite pomidorus su likusiu actu. Supjaustykite frittatą ir patiekite su salotomis bei pomidorais.

Pabaigai…

Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Patiekalai su sūriu, Receptai su nuotraukomis, Vegetariški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating