Cukinijos, saldžiųjų bulvių bei fetos frittata
Skaitykite žemiau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- 700g saldžiųjų bulvių, nuluptų ir supjaustytų į 2-3cm kubelius
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 2 vidutinės cukinijos, stambiai sutarkuotos
- 125g sutrintos fetos
- 1/4 puodelio sutrintų baziliko lapelių
- 80g Viduržemio salotų
- 6 pomidorai, supjaustyti į ketvirčius išilgai
- 1 pjaustytas svogūnas
- 6 švelniai plakti kiaušiniai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių arba iki naudojant ventiliatorių. Į didelius kepimo indus įtieskite nelimpančio kepimo popieriaus. Sudėkite saldžiąsias bulves į vieną indą, apšlakstykite šaukštų alyvuogių aliejaus. Paskleiskite vienu sluoksniu. Į kitą indą sudėkite pomidorus, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejumi ir šaukštu balzamiko acto. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite minučių kol sušvelnės ar lengvai apskrus.
- Įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų cm skersmens nelimpančioje keptuvėje. Kepkite svogūnus apie minutes vidutinėje temperatūroje kol sušvelnės ir paruduos. Suberkite į dubenį kartu su keptomis saldžiosiomis bulvėmis.
- Į dubenį sudėkite fetą, cukiniją, baziliką. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Švelniai viską sumaišykite. Viską supilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
- Į kepimo indą supilkite kiaušinį. Kepkite viską apie minučių kol apačia ir šonai sukietės.
- Indo rankeną įvyniokite į drėgną audinį. Padėkite indą ant vidutiniškai įkaitinto griliaus. Atstumas tarp frittatos paviršiaus ir karščio šaltinio turėtų būti apie m. Kepkite apie minutes kol frittatos viršus iškeps.
- Patraukite nuo karščio ir palikite minutėms, tada išverskite į didelę lėkštę. Apšlakstykite pomidorus su likusiu actu. Supjaustykite frittatą ir patiekite su salotomis bei pomidorais.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.