Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate

Kiauliena aštriame abrikosų ir medaus marinate

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visa reikalinga informacija yra žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Patiekalai pietums
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiauliena: 500 gramų (sprandinė, nugarinė ar pan.)
  • abrikosų džemas: 3 valgomieji šaukštai
  • medus: 2 valgomieji šaukštai
  • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • imbieras: 1 valgomasis šaukštas (tarkuotas)
  • sezamų aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
  • aitriosios (čili) paprikos: 1
  • česnakas: 1 skiltelė (susmulkinta)
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
  • raudonos saldžiosios paprikos: 1
  • šviežių pavasarinių žaliųkų svogūnėlių su laiškais: 3

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia dubenėlyje sumaišome marinato ingredientus: abrikosų džemą, sojos padažą, imbierą, medų, sezamų aliejų, česnaką bei susmulkintą čili papriką. Tuomet Juostelėmis supjaustome mėsą ir paliekame marinuotis bent jau minučių. Jei turime daugiau laiko, mėsą galime marinuoti ir ilgiau. Tokiu būdu iškepusi ji bus minkštesnė, sultingesnė bei sodresnio skonio.
  • Tada keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų, sudėkime mėsą bei supilkime marinatą. Kepkime kelias minutes visai nemaišydami, kad kiauliena gražiai apskrustų ir truputėlį karamelizuotųsi, o padažas sutirštėtų. Mėsos gabalėlius apverskime, sudėkite šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas bei žaliuosius svogūnus. Galiausiai pakaitinkime, kol paprikos truputį suminkštės, bet dar liks pakankamai traškios. Skaniausias šis patiekalas patiektas su Jūsų mėgstamais ryžiais. Skanaus!

Pabaigai…

Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.
Recepto raktažodžiai Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating