Kopūstų kotletai su ryžiais
Pagal šį receptą pagaminama apie 12 kopūstų kotletų, kurių turėtų užtekti 4-6 asmenų šeimai. Kotletus geriausia patiekti karštus, iškart po to, kai jie iškepa. Juos galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą su pasirinktais padažais ar priedais.
Šie gardūs kopūstų kotletai yra puikus būdas į savo mitybos racioną įtraukti papildomų daržovių ir puiki alternatyva tradiciniams mėsos kukuliams. Jie kupini skonio ir tikrai patiks visiems šeimos nariams. Kopūstai ir svogūnai kotletams suteikia subtilaus, saldaus skonio, o džiūvėsėliai ir ryžiai – traškią tekstūrą. Petražolės suteikia gaivaus žolelių skonio, o druska ir pipirai išryškina visus kitus skonius.
Kad šie kopūstų kotletai būtų dar ypatingesni, juos galite patiekti su įvairiais padažais ar priedais. Galima rinktis marinara padažą, rančo padažą, tarkuotą parmezano sūrį arba citrinos sultis. Kopūstų kotletus taip pat galite patiekti su makaronais, ryžiais ar bulvėmis, kad jie taptų visaverčiu patiekalu.
Ingredientai
- 1 nedidelė kopūsto galva, susmulkinta
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas kubeliais
- 1 skiltelė česnako, susmulkinta
- 1 kiaušinis
- 1/4 puodelio džiūvėsėlių
- 1/4 puodelio virtų ryžių
- 1/4 puodelio smulkintų petražolių
- 1 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Į didelį dubenį sumaišykite smulkintus kopūstus, kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, kiaušinį, džiūvėsėlius, virtus ryžius, kapotas petražoles, druską ir pipirus.
- Rankomis iš mišinio formuokite nedidelius ovalo formos kotletukus arba mėsos kukulius. Iš šio mišinio turėtumėte pagaminti apie 12 kotletų.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
- Kai aliejus įkais, sudėkite kopūstų kotletus į keptuvę ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie taps auksinės spalvos ir iškeps.
- Išimkite kopūstų kotletus iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
- Kopūstų kotletus patiekite karštus, su pasirinktais padažais ar priedais.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.