Plovas
Plovas – tai aziškas patiekalas, tačiau lietuviai jį taip pat mėgsta (bent jau mūsų šeimoje 🙂 ). Šio patiekalo skonis tikrai labai skanus, jis yra sotus pasirinkimas pietums, taip pat maistingas. Plovas greitai pagaminamas, bet reikės šiek tiek kantrybės troškinant mėsytę, nes ilgiau patroškinta ji daug skanesnė ir mieliau valgoma galutiniame variante. Išbandykite 🙂
Ingredientai
- 0,5 kg kiaulienos sprandinės
- 3 pakeliai ryžių
- 3 didelės morkos
- Šiek tiek pomidorų padažo
- Prieskoniai: svogūnas, česnakas, paprika, poras, druska, pipirai ir kiti mėgiai
- Šiek tiek aliejaus troškinimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinti keptuvėje aliejų, patroškinti supjaustytos sprandinės gabaliukus (troškinti, kol suminkštės).
- Mėsytei baigiant troškintis suberti tarkuotas morkas, prieskonius. Viską kartu patroškinti.
- Išvirti 3 pakelius ryžių.
- Paruoši didesnį puodą, suberti išvirtus ryžius.
- Į puodą su ryžiai dėti mėsytės ir morkų troškinį, viską išmaišyti.
- Uždėti pomidorų padažo, išmaišyti.
- Štai ir viskas 🙂
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.