Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė

Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos krūtinėle: 4
  • špinatai: 1 puodelis
  • čederio sūris: 1 puodelis
  • pomidorai: 1 didelis (perpjautas į keturias dalis)
  • kiaušinių baltymai: 6
  • vištienos ar daržovių sultinys: 1/4 stiklinės
  • miltai: 1/2 stiklinės
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • Padažui:
  • pomidorai: 1 stiklinė (smulkiai supjaustyti)
  • pjaustytų špinatų: 1/2 stiklinės
  • actas: 2 valgomieji šaukštai
  • vištienos ar daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
  • bazilikas: šviežias arba džiovintas
  • druska: pagal skonį
  • grūsti pipirai: pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje iki laipsnių įkaitinkime orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasidėkime vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkime po ketvirtadalį špinatų, sūrio bei pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukime į suktinuką. Gerai sutvirtinkime mediniu smeigtuku.
  • Tuomet dubenyje išmaišykime kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkime miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokime miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.
  • Trečiame etape didelėje keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkime vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkime į kepimo skardą ir -iai minučių pašaukime į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkime padažą.
  • Nedidelėje keptuvėje patroškinkime supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkime sultinį, actą, įberkime baziliko. Leiskime padažui užvirti bei troškinkime dar maždaug minutes. Paskaninkite druska bei grūstais pipirais.
  • Galiausiai suktinukus ištraukime iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykime maždaug centimetrų storio riekelėmis. Sudėkime į lėkštes ir apliekime pomidorų padažu. Pagamintą patiekalą papuoškime špinatų lapais. Ragaujam. Skanaus. 🙂

Pabaigai…

Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.
Recepto raktažodžiai Paukštienos patiekalai, Užkandžiai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating