Pomidorais ir špinatais įdaryta vištienos krūtinėlė
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- vištienos krūtinėle: 4
- špinatai: 1 puodelis
- čederio sūris: 1 puodelis
- pomidorai: 1 didelis (perpjautas į keturias dalis)
- kiaušinių baltymai: 6
- vištienos ar daržovių sultinys: 1/4 stiklinės
- miltai: 1/2 stiklinės
- alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
- Padažui:
- pomidorai: 1 stiklinė (smulkiai supjaustyti)
- pjaustytų špinatų: 1/2 stiklinės
- actas: 2 valgomieji šaukštai
- vištienos ar daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
- bazilikas: šviežias arba džiovintas
- druska: pagal skonį
- grūsti pipirai: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pradžioje iki laipsnių įkaitinkime orkaitę. Ant pjaustymo lentelės pasidėkime vištienos krūtinėles. Ant kiekvienos jų dėkime po ketvirtadalį špinatų, sūrio bei pomidoro. Kiekvieną krūtinėlę susukime į suktinuką. Gerai sutvirtinkime mediniu smeigtuku.
- Tuomet dubenyje išmaišykime kiaušinių baltymus ir sultinį. Į plačią gilią lėkštę suberkime miltus. Kiekvieną vištienos krūtinėlės suktinuką apvoliokime miltuose, tuomet baltymų ir sultinio masėje, tuomet vėl miltuose.
- Trečiame etape didelėje keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų – tuomet jose iš visų pusių apkepkime vištienos krūtinėlės suktinukus, tol kol jie gražiai apskrus. Apkeptus suktinukus sudėkime į kepimo skardą ir -iai minučių pašaukime į orkaitę. Per tą laiką pasigaminkime padažą.
- Nedidelėje keptuvėje patroškinkime supjaustytus pomidorus, špinatus, supilkime sultinį, actą, įberkime baziliko. Leiskime padažui užvirti bei troškinkime dar maždaug minutes. Paskaninkite druska bei grūstais pipirais.
- Galiausiai suktinukus ištraukime iš orkaitės. Kiekvieną supjaustykime maždaug centimetrų storio riekelėmis. Sudėkime į lėkštes ir apliekime pomidorų padažu. Pagamintą patiekalą papuoškime špinatų lapais. Ragaujam. Skanaus. 🙂
Pabaigai…
Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.