Pomidorų ir šoninės apkepai su įdaru
Saldus ir pikantiškas su traškia kiauliena, kiaušiniais, pomidorais, česnako laiškais ir pomidorais lebano (sluoksniuotoje) duonoje.
Ingredientai
- 4 didelės tortilijos
- 4 pomidorai, supjaustyti kubeliais
- 8 riekelės virtos ir sutrupintos šoninės
- 1 puodelis susmulkinto sūrio (čederio arba jūsų pasirinkto)
- Kepimo purškiklis arba alyvuogių aliejus riebalams ištepti
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Išdėliokite tortilijas ant lygaus paviršiaus.
- Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus ir smulkintą šoninę.
- Šaukštu dėkite pomidorų ir šoninės mišinio ant kiekvienos tortilijos, palikdami vietos aplink kraštus.
- Įdarą apibarstykite smulkintu sūriu.
- Sulenkite tortilijas, suformuodami kvadrato arba stačiakampio formą, ir sudėkite jas siūle žemyn ant riebalais pateptos kepimo skardos.
- Lengvai apipurkškite kepimo purškikliu arba patepkite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. arba kol kraštai taps auksiniai, o sūris išsilydys.
- Išimkite iš orkaitės ir palikite porą minučių atvėsti.
- Pomidorų ir šoninės paplotėlius su sūrio įdaru supjaustykite griežinėliais ir patiekite. Mėgaukitės gardžiu iškeptu kūriniu!
Pabaigai…
Nuotaika, kurią sukuriate virtuvėje, gali paveikti galutinio patiekalo skonį ir pristatymą.