Tuno ir bulvių salotos

Tuno ir bulvių salotos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaniems ir sveikiems pietums išbandykite šias tuno ir bulvių salotas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 vidutinio dydžio bulvės, gerai nuplautos, nenuluptos ir stambiai sukapotos
  • 100 g šparaginių pupelių, apkarpytų, perpjautų perpus
  • 200 g tuno kepsnys
  • 1 valgomasis šaukštas konservuoto tuno
  • 250 g vynuoginių pomidorų, perpjautų perpus
  • 80 g špinato lapų
  • 1/3 puodelio (40 g) juodųjų alyvuogių su sėklomis
  • Citrininiam užpilui:
  • 1/3 puodelio (80 ml) citrinų sulčių,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 1 susmulkinta skiltelė česnako,
  • 1/4 šaukštelio kmynų.

Gaminimo eiga
 

  • Virkite bulves ir pupeles atskirai kol suminkštės, tada nusausinkite. Pupeles nuskalaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  • Tuo tarpu pagaminkite citrininį užpilą. Supilkite sultis ir aliejų į užsukumą indą, gerai suplakite. Padalinkite į dvi dalis, didesnę ir mažesnę (mažesnę naudosime pabaigoje). Į didesnę pridėkite česnakų ir kmynų. Gerai sumaišykite, kad gautusį vientisa masė.
  • Kepkite tuno kepsnį keptuvėje (galima kepti ir ant grotelių). Iškeptam leiskite pastovėti maždaug minutes, tada supjaustykite plonyčiais gabalėliais.
  • Sumaišykite konservuotą tuną, pomidorus, špinatus, bulves, pupeles ir padažą į didesnį indą. Gražiai išdalinkite viską į lėkštės, ant viršaus dėkite tuną. Ant viršaus pilkite į šalį atidėtą masę (mažesniąją dalį).

Pabaigai…

Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Greitai pagaminami, Patiekalai vaikams, Salotos, Tuno patiekalai, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating