Tuno ir bulvių salotos
Skaniems ir sveikiems pietums išbandykite šias tuno ir bulvių salotas.
Ingredientai
- 2 vidutinio dydžio bulvės, gerai nuplautos, nenuluptos ir stambiai sukapotos
- 100 g šparaginių pupelių, apkarpytų, perpjautų perpus
- 200 g tuno kepsnys
- 1 valgomasis šaukštas konservuoto tuno
- 250 g vynuoginių pomidorų, perpjautų perpus
- 80 g špinato lapų
- 1/3 puodelio (40 g) juodųjų alyvuogių su sėklomis
- Citrininiam užpilui:
- 1/3 puodelio (80 ml) citrinų sulčių,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 1 susmulkinta skiltelė česnako,
- 1/4 šaukštelio kmynų.
Gaminimo eiga
- Virkite bulves ir pupeles atskirai kol suminkštės, tada nusausinkite. Pupeles nuskalaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Tuo tarpu pagaminkite citrininį užpilą. Supilkite sultis ir aliejų į užsukumą indą, gerai suplakite. Padalinkite į dvi dalis, didesnę ir mažesnę (mažesnę naudosime pabaigoje). Į didesnę pridėkite česnakų ir kmynų. Gerai sumaišykite, kad gautusį vientisa masė.
- Kepkite tuno kepsnį keptuvėje (galima kepti ir ant grotelių). Iškeptam leiskite pastovėti maždaug minutes, tada supjaustykite plonyčiais gabalėliais.
- Sumaišykite konservuotą tuną, pomidorus, špinatus, bulves, pupeles ir padažą į didesnį indą. Gražiai išdalinkite viską į lėkštės, ant viršaus dėkite tuną. Ant viršaus pilkite į šalį atidėtą masę (mažesniąją dalį).
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.