Žuvis su sezamo morkų salotomis
Recepto detales rasite žemiau.
Ingredientai
- nuplauta kalendra
- 500g supjaustytos žuvies filė
- 1 mažas smulkiai supjaustytas raudonasis čili pipiras
- 2 šaukštai tarkuoti imbiero
- 2 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai žuvies padažo
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1/3 puodelio daržovių aliejaus
- 3 smulkiai supjaustyti svogūnui
- Sezamo morkų salotos:
- 2 šaukštai žemės riešutų aliejaus
- 2 šaukštai baltojo acto
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 1 smulkiomis lazdelėmis supjaustyta morka
- 1 plonai supjaustas ilgas agurkas
- 2 supjaustyti svogūnai
- 2 arbatiniai šaukšteliai skrudintų sezamo sėklų
Gaminimo eiga
- Atskirkite šaknis, stiebis ir kalendrų lapus. Lapus padėkite į šalį, o šaknis ir stiebus supjaustykite. Sudėkite į mikserį kartu su žuvies file ir čili bei malkite kol taps panašu į pastą. Perpilkite į dubenį kartu su svogūnais, imbieru ir kukurūzų miltais. Sumaišykite žuvies padažą ir cukrų bei supilkite žuvies mišinį. Viską gerai išmaišykite.
- Sezamo morkų salotos: sumaišykite morkas, agurką, svogūną ir paliktus kalendros lapus. Apšlakstykite viską žemės riešutų aliejumi, actu ir cukrumi. Pusę papuošimo užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
- Įkaitinkite daržovių aliejų keptuvėje. Kepkite žuvies mišinį po puodelio kaip blynus lengvai suplodami. Kiekvieną pusę kepkite minutes. Nusausinkite. Patiekite žuvį su salotomis ir sezamo sėklomis. Likusį papuošimą patiekite atskirame dubenyje.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.