Blynai su obuoliais ir bananais
Jūsų idėjos ir pastabos laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- 4 nedidelių obuolių
- 2 nedidelių bananų
- 4 nedidelių kiaušinių
- 120 g varškės
- 4 šaukštų natūralaus jogurto
- 1 kupino šaukšto rudojo cukraus
- 1 šaukšto maltų sėmenų
- 160 g speltos miltų
- 30 g (1 kupino šaukšto) paprastų kvietinių miltų
- Žiupsnelio druskos
- Kupino šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga
- Obuolius sutarkuojame arba supjaustome pusės cm storio šiaudeliais. Bananus sugnaibome arba supjaustome riekelėmis
- Kiaušinius, cukrų, varškę, jogurtą sudedame į dubenį ir gerai išsukame, kad būtų vientisa masė.
- Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į kiaušinių masę. Bus gana tiršta (blynams atrodytų per tiršta) tešla.
- Ją sumaišome su vaisiais, tešla nuo vaisių truputį paskystės, bet nebus skysta, viskas laikysis tvirtai vietoje ir labai nebėgs į kraštus. Bet todėl, kad yra labai daug vaisių, tai ir nenorim, kad tešla būtų skysta, tada neišeis blynas…
- Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje aliejuje (šiuo metu mano favoritas blynų kepime yra kokosų aliejus).
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.