
Blynai su varške
Recepto detalės ir ingredientai pateikti apačioje.
Ingredientai
- varškė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- pienas: 120 mililitrų
- miltai: 100 gramų
- cukrus: 1-1,5 v.š.
- druska (nebūtina)
- augalinis aliejus
- cukraus pudra
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinių trynius bei baltymus atskirkime.
- Tuomet į plaktuvą dėkime varškę, kiaušinio trynius, cukrų, druską ir pilkime pieną. Viską gerai išplakime.
- Tada į plakinį dėkime miltus, gerai išmaišykime.
- Po to kiaušinio baltymus išplakime iki standumo bei dėkime į tešlą, vėl išmaišykime.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje šaukštu formuokime nedidelius blynelius bei kepkime juos iš abiejų pusių.
- Galiausiai varškės blynus patiekime iš karto, apibarstykime cukraus pudra.
- Patarimas: labai skanu su šviežiomis sutrintomis braškėmis.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.