
Brinkinti grikiai
Brinkinti grikiai – tai ingredientas kuris dažnai naudojamas ruošiant sotesnius patiekalus, tačiau gali būti vartojamas ir tiesiog taip, be kitų priedų.
Geras užkandis norintiems pasisotinti tačiau neapkrauti skrandžio, be to puikiai tinka tiems kurie turi problemų su skrandžio rūgštingumu.
Nors paruošimo laikas nėra trumpas, tačiau darbo čia beveik nėra, tai tiesiog grikiai užpilti vandeniu!
Ingredientai
- Grikių kruopos (rudos, skrudintos)
- Grikių kruopos (žalios, neskrudintos)
Gaminimo eiga
- Sumaišykite maždaug pusę stiklinės skrudintų bei neskrudintų grikių. Geriausias skonis ir tekstūra bus naudojant skrudintų bei neskrudintus grikius maišant tokiu santykiu: 60% neskrudintų ir 40% skrudintų grikių kruopų.
- Supilkite į dubenį grikius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu iki pat dubens viršaus. Būtinai uždenkite dubenį dangčiu.
- Palikite grikius brinkti apie pusvalandį.
- Po pusvalandžio indas bus šiek tiek atvėsęs todėl galėsite saugiai pakelti tam kad nupiltumėte vandenį.
- Po pirmo užpylimo vanduo bus šiek tiek rusvas ir glitus, o patys grikiai šiek tiek pabrinkę, tačiau vis dar birūs ir per kieti valgymui.
- Pakartokite užpylimą verdančiu vandeniu ir uždenkite dubenį dar pusvalandžiui.
- Po antro užpylimo praėjus pusvalandžui nupilkite vandenį. Pastebėsite, kad dabar grikiai labiau primeną virtą grikių košę, tačiau neturi nemalonaus virtų grikių kvapo ir yra lengvai kramtomi.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.