Bruschetta sumuštiniai
Žemiau pateikiama gaminimo eiga ir ingredientų sąrašas.
Ingredientai
- itališka duona ciabatta
- tyras alyvuogių aliejus
- šviežiai malti juodieji pipirai
- Itališkas pesto padažas
- švieži pomidorai
- mozarellos sūris
- rukolos salotų lapai: keli
- juodosios Ispaniškos arba Itališkos alyvuogės
- kaparėliai (neprivaloma)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia duonos riekeles apšlakstome alyvuogių aliejumi, apkepame ant grilio. Tada užtepame pesto padažo, uždedame sūrio, pomidorų bei salotos lapų. Alyvuoges supjaustome pusiau, sudedame ant sumuštinio, nepamirštame kaparėlių. Galiausiai sumuštinius apibarstome šviežiais maltais juodaisiais pipirais. Tikras skanumėlis!
- Patarimas: Jeigu neturime pesto padažo, galime išsiversti ir be jo. Iškepę duoną ant grilio, įtrinkime aliejumi, česnaku, druska bei pipirais. Ant viršaus iškart sudėkime sūrį bei daržoves.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.