Čirviniai blynai

Čirviniai blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai tokie kaip surašiau apačioje, jei reikia galite keisti veganiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • cukraus: 125 gramų
  • sviesto: 125 gramų
  • miltų: 125 gramų
  • kiaušinių: 4
  • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos žievelių: 1/2 citrinos
  • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druskos: 1 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sviestą atšildome iki kambario temperatūros, tuomet iki vientisos baltos masės išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  • Tada miltus persijojime per sietelį bei po truputį įsukame į sviesto bei cukraus masę.
  • Kiaušinius maždaug minutes plakame elektriniu plakikliu, kol masė kelis kartus padidėja. Kuo geriau juos išplakame, tuo puresni gaunasi blynai.
  • Tada kiaušinių masę vis maišydami po truputį supilame į paruoštą tešlą.
  • Sudedame citrinos žieveles, pagal skonį įberiame druskos. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame tešlą pastovėti maždaug minučių, kad išbrinktų.
  • Tuomet į gerai įkaitintą bei riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilame samtelį tešlos bei kepame, kol blynai gražiai apskrunda.
  • Galiausiai tiekiame su savo mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle arba mėgiamais vaisiais. Tikras skanumėlis!

Pabaigai…

Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.
Recepto raktažodžiai Blynai, Patiekalai vaikams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating