
Čirviniai blynai
Ingredientai tokie kaip surašiau apačioje, jei reikia galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- cukraus: 125 gramų
- sviesto: 125 gramų
- miltų: 125 gramų
- kiaušinių: 4
- vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos žievelių: 1/2 citrinos
- aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą atšildome iki kambario temperatūros, tuomet iki vientisos baltos masės išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
- Tada miltus persijojime per sietelį bei po truputį įsukame į sviesto bei cukraus masę.
- Kiaušinius maždaug minutes plakame elektriniu plakikliu, kol masė kelis kartus padidėja. Kuo geriau juos išplakame, tuo puresni gaunasi blynai.
- Tada kiaušinių masę vis maišydami po truputį supilame į paruoštą tešlą.
- Sudedame citrinos žieveles, pagal skonį įberiame druskos. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame tešlą pastovėti maždaug minučių, kad išbrinktų.
- Tuomet į gerai įkaitintą bei riebalais išteptą čirvinių blynų keptuvę pilame samtelį tešlos bei kepame, kol blynai gražiai apskrunda.
- Galiausiai tiekiame su savo mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle arba mėgiamais vaisiais. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.