
Daržovių ir krevečių omletas
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Ingredientai
- 1 kg bulvių,
- po 200 g svogūnų ir virtų krevečių,
- 2 mažos cukinijos,
- 4 šaukštai alyvų aliejaus,
- 10 kiaušinių,
- druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
- Cukinijas ir svogūnus supjaustykite kubeliais.
- Bulves apkepkite šaukšte aliejaus.
- Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir patroškinkite uždengtoje keptuvėje 15 min. Sudėkite cukinijas ir dar 15 min. apkepkite atidengtoje keptuvėje.
- Jei dar liko skysčio, nuvarvinkite daržoves per sietą, o skystį pasilikite. Išplakite kiaušinius
- . Nuvalytas krevetes perpjaukite perpus. Sumaišykite su daržovėmis, viską suberkite į kiaušinių plakinį.
- Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
- Likusį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje.
- Supilkite mišinį ir 5 min. kepkite ant stiprios ugnies.
- Kai omletas ims standėti, keptuvę uždenkite apversta lėkšte ir nuimkite nuo liepsnos.
- Išverskite į lėkštę omletą, tuščią keptuvę vėl uždėkite ant liepsnos ir leiskite omletui palengva nuslysti į ją nuo lėkštės.
- Kepkite uždengtoje keptuvėje dar 5 min. ant mažos ugnies.
- Jei apverstą omletą apšlakstysite likusiomis daržovių sultimis, skonis bus intensyvesnis. Valgykite dar šiltą.
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.