Daržovių ir krevečių omletas

Daržovių ir krevečių omletas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nuotraukoje matomi ingredientai nurodyti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg bulvių,
  • po 200 g svogūnų ir virtų krevečių,
  • 2 mažos cukinijos,
  • 4 šaukštai alyvų aliejaus,
  • 10 kiaušinių,
  • druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga
 

  • Cukinijas ir svogūnus supjaustykite kubeliais.
  • Bulves apkepkite šaukšte aliejaus.
  • Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir patroškinkite uždengtoje keptuvėje 15 min. Sudėkite cukinijas ir dar 15 min. apkepkite atidengtoje keptuvėje.
  • Jei dar liko skysčio, nuvarvinkite daržoves per sietą, o skystį pasilikite. Išplakite kiaušinius
  • . Nuvalytas krevetes perpjaukite perpus. Sumaišykite su daržovėmis, viską suberkite į kiaušinių plakinį.
  • Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
  • Likusį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje.
  • Supilkite mišinį ir 5 min. kepkite ant stiprios ugnies.
  • Kai omletas ims standėti, keptuvę uždenkite apversta lėkšte ir nuimkite nuo liepsnos.
  • Išverskite į lėkštę omletą, tuščią keptuvę vėl uždėkite ant liepsnos ir leiskite omletui palengva nuslysti į ją nuo lėkštės.
  • Kepkite uždengtoje keptuvėje dar 5 min. ant mažos ugnies.
  • Jei apverstą omletą apšlakstysite likusiomis daržovių sultimis, skonis bus intensyvesnis. Valgykite dar šiltą.

Pabaigai…

Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Jūros gėrybių patiekalai, Kiaušinių patiekalai, Patiekalai pusryčiams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating