Grikių blynai su mėlynėmis
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- grikių miltų: 80 gramų
- kvietinių miltų: 80 gramų
- kepimo miltelių: 5 gramų
- pasukų: 1 stiklinės
- kiaušinių: 1
- medaus: 2 valgomieji šaukštai (arba cukraus)
- druskos
- aliejaus: 2 valgomieji šaukštai (arba tirpinto sviesto)
- mėlynių: 1 stiklinė (tiks ir šaldytos)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia viename inde gerai sumaišome abejus miltus, kepimo miltelius bei druską.
- Tuomet kitame inde išplakame kiaušinį su pasukomis. Supilame miltų mišinį, maišome bei po truputį pilame vandenį, kol gauname grietinės tirštumo tešlą. Įmaišome aliejų.
- Galiausiai belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekiame su mėlynių uogiene, šviežiomis ar šaldytomis mėlynėmis. Labai skanūs blynai.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.