Imbierinis moliūgo kepalėlis
Minkštutė ir purutė, kvapni ir nuostabaus skonio imbierinė moliūgo duonelė – tai puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiams, vaišių stalui ar tiesiog jaukiai dienai!
Ingredientai
- 2 puodeliai avižinių miltų
- 0,5 puodelio migdolų miltų
- 60 g rudojo arba kokosinio cukraus
- Priedai: 1 šaukštas obuolių acto, 2 šaukšteliai imbiero, šaukštelis kepimo miltelių ir sodos, truputis druskos
- 1 puodelis moliūgo tyrelės
- 60 g klevų sirupo
- 50 g riešutų sviesto
- 0,5 puodelio migdolų pieno
- 2 kiaušiniai
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti duonelės kepimo indą.
- Dideliame dubenyje iki vientisos masės išmaišyti visus drėgnus ingredientus.
- Kitame subenyje iki lygios masės sumaišyti visus sausus ingredientus.
- Tuomet viską labai gerai sumaišyti kartu, sudėti į kepimo indą, gražiai išlyginti.
- Kepti apie 1 valandą, kol duonelė gražiai paruduos, o medinis pagaliukas neaplips tešla.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.