
Mielinės bandelės su cinamonu
Nuotraukoje kaip tik iš šių ingredientų, o žemiau rasite ir gaminimo eigos aprašymą.
Ingredientai
- šiltas pienas: 250 mililitrų
- cukrus: 100 gramų
- mielės: 25 gramai
- kiaušiniai: 2 (vienas iš jų aptepimui)
- sviestas: 125 gramai
- prieskoniai meduoliams: 2 a.š.
- druska: 1 a.š.
- miltai: 650 gramų
- Įdarui:
- maltas cinamonas: 3 v.š.
- cukrus: 100 gramų (bei šiek tiek pabarstymui)
- lydytas sviestas: 80 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausiai pašildytame piene ištirpinkime cukrų bei sutrupintas mieles. Kada mielių ir pieno mišinys pradeda burbuliuoti, suberkime prieskonius, supilkime lydytą sviestą bei išplaktą kiaušinį. Tuomet į persijotus miltus supilkime gautą masę.
- Viską maišykime su šaukštu, o kai sutirštės – minkykime rankomis. Minkyti reikia maždaug pusvalandį, kol tešla pasidaro vientisa ir elastinga. Palikime tešlą šiltai, kol ši dvigubai pakils. Jau pakilusią tešlą padalinkime į dvi dalis. Iš kiekvienos iškočiokime po stačiakampio formos lakštą apie centimetro storio.
- Tuomet patepkite lydytu sviestu (kad iškepusios bandelės nebūtų sausos). Cukraus bei cinamono mase gausiai pabarstykime iškočiotos tešlos paviršių, išlyginkime delnu, kad vienodai pasiskirstytų pabarstukai. Taip paruoštą tešlą išilgai suvyniokime voleliu.
- Viršų paspauskime, kad būtų galima lengviau supjaustyti. Supjaustykime įstrižai maždaug – centimetro pločio juostelėmis. Kiekvieną bandelę per vidurį spustelėkime pirštu, kad šonai išlįstų lauk.
- Tada sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas bei palikime maždaug minučių pakilti.
- Galiausiai pakilusias aptepkime plaktu kiaušiniu bei apibarstykime cukrumi. Kepkime iki laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug minučių kol bandelės gražiai paruduos. Labai labai skanu!
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.