Naminiai vafliai

Naminiai vafliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai tokie kaip surašiau apačioje, jei reikia galite keisti veganiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • grietinėlės sviestas: 100 gramų (kambario temperatūros)
  • cukrus: 150 gramų
  • cinamonas: žiupsnelis
  • kiaušiniai: 2 (didesni)
  • pienas: 200 mililitrų (2,5%)
  • miltai: puodelis su kaupu
  • kepimo milteliai: 1 šaukštelis

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sviestą išsukame su cukrumi. Tuomet įmušame kiaušinius bei labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Pagardiname cinamonu. Išmaišome, ipilame pieno bei vėl atsargiai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, suberiame į tešlą, maišome, įdedame dar miltų bei jais reguliuojame tešlos skystumą – jei per skysta, įdedame daugiau miltų. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
  • Tada įkaitiname forminę blynų keptuvę be jokių riebalų, nes tešloje jų jau pakankamai. Dedame po du šaukštus tešlos, jei reikia, išlyginame paviršių, kepame maždaug kelias minutes, kol taps dailiai paauksuoti. Galiausiai išimame, leidžiame atvėsti bei patiekiame ant stalo. Tikras skanumėlis!

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating