Orkaitėje keptas omletas
Žemiau pateikiami ingredientai ir recepto aprašymas.
Ingredientai
- kiaušiniai: 10
- pienas: 500 mililitrų
- druska: 1 arbatinis šaukštelis
- sviestas: skardos patepimui
- sviestas: 60 gramų (uždėjimui ant viršaus)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į dubenį supilame pieną bei druską. Sudedame kiaušinius bei išmaišome pasinaudodami šakutės pagalba, bet neplakame.
- Tuomet ištepame skardą sviestu bei supilame išmaišytą masę. Kuo gilesnis mūsų indas, tuo omletas bus puresnis bei storesnis.
- Omletą kepame iki laipsnių tempertūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
- Galiausiai ant iškepusio omleto viršaus uždedame sviesto gabaliukus. Paprasta, greita ir skanu!
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.