Plikyti blynai

Plikyti blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Plikyti blynai tai idealus patiekalas blynų ir lietinių mėgėjams. Šis receptas yra lengvai ir greitai paruošiamas, jis tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • miltai: 1,5 stiklinės
  • pienas: 1 stiklinė
  • vanduo: 1 stiklinė
  • kiaušiniai: 6
  • sviestas: 60 g
  • vyšnių užpiltinė: 50 g
  • druska

Gaminimo eiga
 

  • Užvirkite vandenį ir pieną su druska, dėkite į jį kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis vėl užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies, energingai maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių, po truputį berkite miltus.
  • Statykite ant silpnos ugnies, maišydami žiūrėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Kai tešla pagels ir atšoks nuo puodo kraštų (po 1-2 minučių), nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 70 laipsnių temperatūros.
  • Nuolat maišydami po vieną muškite kiaušinius. Prieš įmušdami paskutinį kiaušinį, patikrinkite tešlos tirštumą – ji turi lengvai nuvarvėti nuo lopetėlės.
  • Blynelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje. Masės pilkite daugiau, nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni. Apkepkite iš abiejų pusių.
  • Tiekite pabarstę vaniliniu cukrumi, uogiene ar sirupu.

Pabaigai…

Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.
Recepto raktažodžiai Blynai, Miltiniai patiekalai, Patiekalai pusryčiams, Plikyta tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating