Plikyti blynai
Plikyti blynai tai idealus patiekalas blynų ir lietinių mėgėjams. Šis receptas yra lengvai ir greitai paruošiamas, jis tikrai patiks visai jūsų šeimai.
Ingredientai
- miltai: 1,5 stiklinės
- pienas: 1 stiklinė
- vanduo: 1 stiklinė
- kiaušiniai: 6
- sviestas: 60 g
- vyšnių užpiltinė: 50 g
- druska
Gaminimo eiga
- Užvirkite vandenį ir pieną su druska, dėkite į jį kubeliais supjaustytą sviestą. Kai skystis vėl užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies, energingai maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių, po truputį berkite miltus.
- Statykite ant silpnos ugnies, maišydami žiūrėkite, kad tešla nepriliptų prie dugno. Kai tešla pagels ir atšoks nuo puodo kraštų (po 1-2 minučių), nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 70 laipsnių temperatūros.
- Nuolat maišydami po vieną muškite kiaušinius. Prieš įmušdami paskutinį kiaušinį, patikrinkite tešlos tirštumą – ji turi lengvai nuvarvėti nuo lopetėlės.
- Blynelius kepkite gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje. Masės pilkite daugiau, nei įprasta blyneliams, kad būtų storesni. Apkepkite iš abiejų pusių.
- Tiekite pabarstę vaniliniu cukrumi, uogiene ar sirupu.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.