Prancūziški lietiniai su apelsinais
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Sviestas: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
- Apelsinai: 2 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
- Apelsinų likeris, padažui 3 valg. š.
- Pienas: 1 st.
- Cukrus: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
- Citrinos: 1 vnt. (padažui – smulkiai tarkuota žievelė)
- Miltai: 100 g
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.
- Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
- Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.
- Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.
- Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
- Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.