Prancūziški lietiniai su apelsinais

Prancūziški lietiniai su apelsinais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Sviestas: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
  • Apelsinai: 2 vnt. (padažui ir 2 valg. š. tarkuotos žievelės)
  • Apelsinų likeris, padažui 3 valg. š.
  • Pienas: 1 st.
  • Cukrus: 1 valg. š. (ir padažui 100 gr.)
  • Citrinos: 1 vnt. (padažui – smulkiai tarkuota žievelė)
  • Miltai: 100 g

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia paruoškite padažą – truputį pastovėjęs, jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.
  • Apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
  • Į keptuvėje išlydytą sviestą suberkite cukrų, nutarkuotas citrusų žieveles, padažą kiek pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies, supilkite likerį, viską labai gerai išmaišykite, tada padažą supilkite į sandariai uždaromą indelį ir palikite pastovėti.
  • Dabar jau galite ruošti tešlą: miltus persijokite ir iš pradžių sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno.
  • Tada supilkite likusį pieną ir tirpintą sviestą, įberkite cukraus ir druskos. Tešlą iki vientisos masės išplakite šluotele ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
  • Iš paruoštos tešlos iškepkite blynelius, juos sulankstykite ir gausiai apliekite padažu.

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating