Sluoksniuotos tešlos mėsos pyragėliai
Ingredientų sąrašas ir gaminimo instrukcijos apačioje.
Ingredientai
- 800 g triušienos faršo
- 12 lakštų sluoksniuotos tešlos
- 200 g parmezano sūrio
- 2 svogūnai
- 3 kiaušiniai
- 200g aštraus pomidorų padažo
- 100g sviesto
- 2 v.š. aliejaus
- 0,25 a.š. cinamono
- 1 a.š. oregano
- krapų
- petražolės
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, sudedame triušienos faršą su smulkintu svogūnu, ir kepame minučių dažnai maišydami. Apkepus faršui sudedame mūsų gamintą aštrų pomidorų padažą, beriame, smulkintus krapus, petražoles, druską, pipirų, oreganą bei cinamoną.
- Atskirame dubenyje suplakame kiaušinus su sūriu. Atvėsus paruoštam faršui su padažu supilame kiaušinių plakinį ir išmaišome.
- Po vieną pusę tešlos lakštų aptepame sviestu. Ant vieno tešlos lakšto dedame kitą (sviestu į vidų) ir šakute užspaudžiame kraštus (padarome lyg kišenę). Pro paliktą tarpą dedame mėsos įdarą ir lygiai taip pat užspaudžiame kraštą šakute. Padarome nedidelę skylutę pyragėlio viršuje, kad išeitų garai.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame paruoštus pyragėlius su mėsa.
- Išplakame kiaušinį dubenėlyje ir plakiniu aptepame pyragėlių viršų.
- Įkaitiname orkaitę iki C ir dedame kepimo skardą su pyragėliais. Kepame – minučių.
- Į stalą teikiame su daržovėmis. Skanaus.
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.