Sumuštinis su lašiša ir brinza
Ingredientų sąrašas yra apačioje, keiskite pagal savo poreikius.
Ingredientai
- 60 g brinzos
- 200 g mažai sūdytos ar rūkytos lašišos (galima pakeisti rūkyta skumbre, menke)
- baltos duonos riekelių
- sauja tarkuoto fermentinio sūrio
- šaukštas duonos trupinių
- 1 – 2 kiaušinių tryniai
- didelis pomidoras
- nedidelis gabalėlis sviesto
- 1 – 2 šaukštai konservuotų kaparėlių
- maltų pipirų
Gaminimo eiga
- Brinzą sutrupinti ar sumaigyti šakute, sumaišyti su duonos trupiniais, konservuotais kaparėliais ir kiaušinių tryniais.
- Duonos riekeles plonai aptepti sviestu ir sūrio įdaru (viso nesunaudokite). Ant viršaus išdėlioti sūdytą arba rūkytą žuvį, užkloti pomidorų skiltelėmis (prieš tai leisti nuvarvėti skysčiui), pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Vėl užtepti brinzos įdaro ir užvožti duonos riekelėmis.
- Sumuštinius lengvai suspausti, kad šie sluoksniai gerai sukibtų, dėti į skardą ir – min. pašauti į įkaitintą °C orkaitę. Šiuos karštus sumuštinius patariame ragauti su šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.