Sumuštinis su lašiša ir brinza

Sumuštinis su lašiša ir brinza

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientų sąrašas yra apačioje, keiskite pagal savo poreikius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Patiekalai pusryčiams
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 60 g brinzos
  • 200 g mažai sūdytos ar rūkytos lašišos (galima pakeisti rūkyta skumbre, menke)
  • baltos duonos riekelių
  • sauja tarkuoto fermentinio sūrio
  • šaukštas duonos trupinių
  • 1 – 2 kiaušinių tryniai
  • didelis pomidoras
  • nedidelis gabalėlis sviesto
  • 1 – 2 šaukštai konservuotų kaparėlių
  • maltų pipirų

Gaminimo eiga
 

  • Brinzą sutrupinti ar sumaigyti šakute, sumaišyti su duonos trupiniais, konservuotais kaparėliais ir kiaušinių tryniais.
  • Duonos riekeles plonai aptepti sviestu ir sūrio įdaru (viso nesunaudokite). Ant viršaus išdėlioti sūdytą arba rūkytą žuvį, užkloti pomidorų skiltelėmis (prieš tai leisti nuvarvėti skysčiui), pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Vėl užtepti brinzos įdaro ir užvožti duonos riekelėmis.
  • Sumuštinius lengvai suspausti, kad šie sluoksniai gerai sukibtų, dėti į skardą ir – min. pašauti į įkaitintą °C orkaitę. Šiuos karštus sumuštinius patariame ragauti su šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.

Pabaigai…

Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.
Recepto raktažodžiai Patiekalai su lašiša, Receptai su nuotraukomis, Sumuštiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating