Valdorfo pirštelių sumuštiniai
Man patinka gaminti šį patiekalą taip, kaip aprašiau. Pasidalinkite savo versijomis komentaruose.
Ingredientai
- 1/4 puodelio graikiškų riešutų
- 1 mažas raudonas obuolys
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
- 1/2 smulkiai pjaustyto saliero
- 1 puodelis vištienos, smulkiai pjaustytos
- 1/4 puodelio majonezo
- 12 riekių baltos duonos
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių (iki naudojant ventiliatorių). Į kepimo indą suberkite graikiškus riešutus ir kepkite minutes. Padėkite į šalį atvėsinti, tada smulkiai supjaustykite.
- Obuolį sutarkuokite su žievele ir nedelsiant sumaišykite su citrinos sultimis, kad neprarastų spalvos. Sudėkite salierą, vištieną, graikiškus riešutus, majonezą ir viską gerai sumaišykite. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
- Vištienos mišinį užtepkite ant riekių duonos prie kraštų palikdami šiek tiek vietos. Ant kiekvieno sumuštinio viršaus uždėkite po dar vieną riekę duonos. Nupjaukite plutą, tada kiekvieną sumuštinį perpjaukite į dalis. Patiekite lėkštėje.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.