Aluje virtos šviežios dešros
Recepto instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- 1 kg šviežių dešrų
- 1,5 litro alaus (būtų geriau naminis)
- 1 šaukštas sviesto
- 2 svogūnai
- 1/3 citrinos
- 2 šaukštai miltų
- 10 bulvių
- 1 litras raugintų kopūstų
Gaminimo eiga
- Į puodą įdedame dešras, sviestą, per pusę perpjautus svogūnus, užpilame alumis, kad apsemtų, ir viriame, kol iš dešrų pradės sunktys sultys. (Tik žiūrėkite, jog dešros neprisviltų)
- Baigiant dešroms virti, įdedame gabaliukais supjaustytą citriną, supilame vandenyje išmaišytus miltus, dar pamaišome bei paviriname ir patiekiame į stalą su tuo pačiu padažu.
- Šios dešros valgomos su bulvėmis, išvirtomis su lupenomis, raugintais kopūstais ar agurkais.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.