Ant grotelių kepta kiauliena
Nuotraukoje patiekalas pagamintas iš šių ingredientų.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: 300-350 gramų
- balzaminis actas: 2 valgomieji šaukštai
- alyvuogių aliejus: 4 valgomieji šaukštai
- šviežiai malti juodieji pipirai
- jūros druska: žiupsnelis
- aitriosios paprikos milteliai
- česnakai: 1 skiltelė
- mairūnas: žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paruošiame marinatą: sumaišome balzaminį actą su aliejumi. Mėsą supjaustome riekėmis, gerai išmušame virtuviniu muštuku. Įtriname česnako skiltele, druska, prieskoniais – pipirais, paprika, bei mairūnu.
- Sudedame į balzamiko ir aliejaus masę. Uždengiame maistine plėvele bei marinuojame šaldytuve maždaug minučių. Įkaitiname kepsninę bei kepame kepsnelius iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus. Patiekiame su pasirinktu garnyru.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.