Ant grotelių keptos krevetės saldžiame čili padaže
Nesudėtinga, tiesiog perskaitykite toliau.
Ingredientai
- Tigrinių krevečių: 30
- Žemės riešutų aliejaus: 6 šaukštų
- Kokosų pieno: 200 mililitrų
- aitriosios paprikos miltelių: 2 šaukštelių
- česnako: 3 skiltelių
- druskos: žiupsnelio
- juodųjų maltų pipirų: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pirmiausia inde sumaišome žemės riešutų aliejų, kokoso pieną, čili miltelius, bei smulkiai pjaustytą česnaką. Taip pat įdedame ir po šaukštelio druskos bei tiek pat juodųjų pipirų.
- Tuomet užmarinuojame nuvalytas krevetes bei paliekame marinuotis mažiausiai valandoms kambario temperatūroje arba per naktį paliekame šaldytuve.
- Tada pasigaminame saldžiarūgštį čili padažą: keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, po to sudedame smulkiai supjaustytą česnaką bei pomidorų tyrę, troškiname maždaug sekundžių. Paskui į keptuvę turi keliauti pomidorai, čili pipirai, cukrus bei actas.
- Padažui leidžiame užvirti, o tada verdame dar maždaug – minutes, kol padažas pradės tirštėti. Padažą perkošiame per sietelį bei paviriname maždaug apie minutes. Pagal skonį viską pagardiname druska.
- Galiausiai medinius iešmelius maždaug minučių pamirkome vandenyje. Suveriame ant jų krevetes bei kepame ant grotelių maždaug po minutes iš abiejų pusių, palaistome marinatu. Patiekiame su čili padažu. Tikras gardumėlis!
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.