Balandėliai be ryžių

Balandėliai be ryžių

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Balandėliai ir Norvegijoje balandėliai Na gerai, čia – kopūstų suktinukai! Kai juos gaminame, visada kviečiame ir kaimyną bei gerą draugą Øystein. Mano norvegams jau seniai prigijo mūsų dedamos morkos, kurių norvegiškame recepte nėra. Mano Žmogui pomidorai į padažą – nesusipratimas, o man reikia. Norvegai balandėlius patiekia su baltuoju padažu. Jį vyras šiandien pasigamino pats. Taip gimė kompromisiniai, kalėdiniai Balandėliai. Mano balandėliai nebūna apkepti – man taip labiau patinka. Kopūstą šildau mikrobangėje ir puikiai nuimu lapus. Labai geras būdas! Labai gardus! Žinoma, virtos bulvės – privalomos. Visi laimingi ir patenkinti
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 50 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Į kiaulienos faršą dėjau svogūną
  • druskos
  • pipirų
  • čili ir šiek tiek kalėdinių prieskonių (malto kardamono ir kvepiančių pipirų)
  • Ryžių aš nededu

Gaminimo eiga
 

  • Į puodą sluoksniavau balandėlius, daug morkų, dėjau pipirų, druskos, lauro lapų. Dar saują šaldytų petražolių. Troškinau lėtai virš 1 val.
  • Sau pomidorų padažui į prikaistuvį įpyliau truputį sultinio nuo balandėlių ir įdėjau porą šaukštų naminio pomidorų padažo.Užkaitinau.
  • Inge gamino Velouté. Nuo bešamelio jis skiriasi tuo, jog gaminamas ne su pienu, bet su sultiniu.
  • Taigi, prikaistuvyje ištirpdė sviestą, dėjo miltų, viską gerai maišė. Tada pylė sultinio. Tiek, kokio tirštumo padažo norėjo. Virė ant vidutinės kaitros 10 – 15 min, kol miltų skonis dingo. Gardino druska, pipirais, garstyčiomis, muskato riešutu.

Pabaigai…

Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.
Recepto raktažodžiai Lietuviški patiekalai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating