
Balandėliai be ryžių
Balandėliai ir Norvegijoje balandėliai
Na gerai, čia – kopūstų suktinukai!
Kai juos gaminame, visada kviečiame ir kaimyną bei gerą draugą Øystein.
Mano norvegams jau seniai prigijo mūsų dedamos morkos, kurių norvegiškame recepte nėra. Mano Žmogui pomidorai į padažą – nesusipratimas, o man reikia. Norvegai balandėlius patiekia su baltuoju padažu. Jį vyras šiandien pasigamino pats.
Taip gimė kompromisiniai, kalėdiniai Balandėliai.
Mano balandėliai nebūna apkepti – man taip labiau patinka.
Kopūstą šildau mikrobangėje ir puikiai nuimu lapus. Labai geras būdas!
Labai gardus!
Žinoma, virtos bulvės – privalomos.
Visi laimingi ir patenkinti
Ingredientai
- Į kiaulienos faršą dėjau svogūną
- druskos
- pipirų
- čili ir šiek tiek kalėdinių prieskonių (malto kardamono ir kvepiančių pipirų)
- Ryžių aš nededu
Gaminimo eiga
- Į puodą sluoksniavau balandėlius, daug morkų, dėjau pipirų, druskos, lauro lapų. Dar saują šaldytų petražolių. Troškinau lėtai virš 1 val.
- Sau pomidorų padažui į prikaistuvį įpyliau truputį sultinio nuo balandėlių ir įdėjau porą šaukštų naminio pomidorų padažo.Užkaitinau.
- Inge gamino Velouté. Nuo bešamelio jis skiriasi tuo, jog gaminamas ne su pienu, bet su sultiniu.
- Taigi, prikaistuvyje ištirpdė sviestą, dėjo miltų, viską gerai maišė. Tada pylė sultinio. Tiek, kokio tirštumo padažo norėjo. Virė ant vidutinės kaitros 10 – 15 min, kol miltų skonis dingo. Gardino druska, pipirais, garstyčiomis, muskato riešutu.
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.