Balandėliai su triušiena ir keptais pomidorais
Daugiau apie šį receptą rasite žemiau.
Ingredientai
- 360 g maltos triušienos
- 6 viršutinių kinietiško kopūsto lapų
- 120 g ryžių
- 80 g sūrio
- svogūno (į mėsą ir padažui)
- 2-3 skiltelių česnako
- čili (pagal skonį)
- 40 g sviesto
- 100 g pievagrybių
- 200 g grietinėlės
- 40 g grietinės
- 3-4 pomidorų
- 100 g sultinio
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustome svogūnus, dalį svogūnų pakepiname aliejuje ir sviesto mišinyje. Išverdame ryžius. Sumaišome mėsą, ryžius, tarkuotą sūrį, pakepintus svogūnus, dedame druskos ir pipirus.
- Kopūsto lapo kietąją dalį nupjauname, pilame verdančio vandens ir palaikome – sekundžių. Ištraukus nardiname į šaltą vandenį. Ant kopūsto lapų dedame mėsos kukulius ir susukame.
- Supjaustome grybus, pakepiname aliejaus bei sviesto mišinyje. Ten pat sudedame ir pakepiname svogūnus.
- Įpilame sultinio, dedame druskos ir pipirų, užverdame, Keptuvėje iš abiejų pusių apkepiname balandėlius, juos dedame į troškinimo puodą su padažu ir troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies apie – min. Supilame grietinėlę, troškinkite min. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome grietinę. Sudedame pomidorus, čili, barstome druskos ir pipirų, šauname į orkaitę temperatūroje min.
- Į dubenėlį sudedame balandėlius, užpilame padažu ir papuošiame keptais pomidorais bei žalumynais. Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.