Bulvių plokštainis su faršu

Bulvių plokštainis su faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kviečiu pasidalinti savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai laukiami apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvių: 8
  • pieno: 1/2 stiklinės
  • kiaušinių: 2
  • kiaulienos faršo: 400-500 gramų
  • svogūnų: 1
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • bulvių prieskonių
  • maltos mėsos prieskonių
  • aliejaus: 4 valgomieji šaukštai
  • grietinės: 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaulienos faršą sumaišome su prieš tai susmulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, bei pipirais ir druska.
  • Tuomet bulves nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Į tarkius supilame pieną, kurį išplakėme su kiaušiniais, įberiame bulvių prieskonių, pipirų ir druskos. Viską labai gerai sumaišome.
  • Galiausiai pusę tarkių supilame į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleidžiame faršą bei užpilame likusius tarkius. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Kai plokštainis sukietėja, aptepame grietine bei kepame toliau. Tiekiame su grietine arba grybų padažu (pagal kiekvieno skonį)

Pabaigai…

Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Patiekalai iš faršo
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating