Bulvių plokštainis su faršu
Kviečiu pasidalinti savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai laukiami apačioje.
Ingredientai
- bulvių: 8
- pieno: 1/2 stiklinės
- kiaušinių: 2
- kiaulienos faršo: 400-500 gramų
- svogūnų: 1
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
- bulvių prieskonių
- maltos mėsos prieskonių
- aliejaus: 4 valgomieji šaukštai
- grietinės: 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaulienos faršą sumaišome su prieš tai susmulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, bei pipirais ir druska.
- Tuomet bulves nuskutame bei smulkiai sutarkuojame. Į tarkius supilame pieną, kurį išplakėme su kiaušiniais, įberiame bulvių prieskonių, pipirų ir druskos. Viską labai gerai sumaišome.
- Galiausiai pusę tarkių supilame į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleidžiame faršą bei užpilame likusius tarkius. Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Kai plokštainis sukietėja, aptepame grietine bei kepame toliau. Tiekiame su grietine arba grybų padažu (pagal kiekvieno skonį)
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.