Bulvių švilpikai kitaip
Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- bulvės: 800 gramų
- kiaušiniai: 1 didelis (išplaktas)
- maltas muskatas: 1 arbatinis šaukštelis
- druska: pagal skonį
- miltai: 300 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- aliejus: šlakelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves nuplaukime bei išvirkime su lupenomis. Atvėsinkime bei tada jau nulupkime. Sumalkime bei įmaišykime druską, muskatą ir, žinoma, paplaktą kiaušinį. Suberkime pusę miltų, kepimo miltelius bei įpilkime šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykime. Suberkime likusius miltus bei suminkykime gana lipnią tešlą.
- Tada drėgnomis rankomis formuokime kamuoliukus bei dėkime juos į skardą, kuri jau išklota kepimo popieriumi. Galiausiai kepkime orkaitėje, įkaitintoje iki laipsnių temperatūros, kol bulvinukai tolygiai gražiai paruduoja. Valgykime karštus. Skanumėlis!
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.