Daržovių ir jautienos troškinys su ananasais
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų pastabos taip pat laukiamos komentaruose.
Ingredientai
- 300-400 g maltos arba smulkiai supjaustytos jautienos,
- jaunos cukinijos,
- 2 svogūnų,
- raudonos saldžiosios paprikos,
- 2 morkų,
- 2 pomidorų,
- stiklinės kubeliais supjaustytų konservuotų ananasų,
- aliejaus kepimui,
- 1-2 šaukštų balzaminio acto,
- 50 g sviesto,
- trupučio aitriosios paprikos,
- šviežių bazilikų lapelių.
Gaminimo eiga
- Pradžioje svogūnus nulupkime, juos smulkiai supjaustykime bei pamaišydami kepkime įkaitintame aliejuje maždaug – minučių.
- Tuomet morkas nuskuskime, nuplaukime bei supjaustykime kubeliais. Suberkime kartu su mėsa prie svogūnų, supilkime balzaminį actą, maišydami kepkime dar maždaug – minučių.
- Galiausiai nuplautus pomidorus, cukiniją ir papriką (prieš tai iš jos pašalinkime sėklas) supjaustykime kubeliais bei suberkime į keptuvę prie mėsos. Tada užberkime druskis, pipirų ir sudėkime sviestą. Retsykiais pamaišykime, kepinkime kol pomidorai suminkštės. Sukratykime ananasus. Kepkime dar maždaug minutes ir patiekime su bazilikais. Ragaukite su šeima ir draugais.
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.