
Ėrienos šonkauliukai troškinti kopūstuose
Visa, ką reikia žinoti apie receptą, pateikta žemiau.
Ingredientai
- 800 g ėrienos šonkaulių
- 800 g raugintų kopūstų
- morkos
- svogūno
- 3 valgomųjų šaukštų taukų
- 1 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 5 džiovintų slyvų
- pipirų
- lauro lapelių
- druskos
Gaminimo eiga
- Jei kopūstai labai rūgštūs, nuplauname, pridedame stambiai tarkuotą morką, užpilame vandens, kad apsemtų mūsų turinį puode. Sudedame ėrienos šonkauliukus ant kopūstų, suberiame smulkintą pakepintą svogūną, slyvas, prieskonius ir šaukštą taukų. Greitpuodį uždengiame ir statome ant ugnies min.
- Nuoriname, kaičiame keptuvę, dedame likusius taukus, sudedame kepimui ėrieną. Pati mėsytė jau labai minkšta, atsargiai vartome, kad apskrustų abu šonai. Toliau atvirame puode minučių kepame kopūstus, kol gražia paruduos.
- Į keptuvę supilame vandenyje tirpintus miltus, riebaluose pakepiname kol sutirštėja. Į stalą tiekiame su keptomis ar virtomis bulvėmis. Skanaus.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.