Folijoje kepta lašiša su citrina ir rozmarinais
Nesudėtinga, tiesiog perskaitykite toliau.
Ingredientai
- Lašiša
- Citrina
- Rozmarinas
- Svogūnas
- Česnakas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia lašišos filė nuplauname po šaltu vandeniu bei nusausiname. Atkerpame nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai bei sandariai. Tuomet apibarstome lašišą druska, baltaisiais bei juodaisiais pipirais ir ganėtinai stambiai supjaustytais rozmarinais. Toliau filė apdedame plonais griežinėliais supjaustyta citrina, svogūnu bei suberiame susmulkintas česnako skilteles.
- Po to į foliją su lašiša įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, viską sandariai suvyniojame bei maždaug 30 minučių kepame iki180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepame, nes žuvis neteks dalies sulčių.
- Galiausiai serviruojame naudodamos žuviai skirtą mentelę. Garnyrui galime patiekti savo mėgstamų daržovių. Tikras gardumėlis.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.