Guliašas su pupelėmis ir paprikomis
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 1-2 šaukštų aliejaus;
- 450 g kiaulienos arba jautienos (naudojau kiaulienos kumpį);
- žiupsnio druskos;
- šiek tiek pipirų (naudojau keturių rūšių pipirų malūnėlį);
- 1 didelio svogūno (~150 g);
- 1 geltonosios paprikos (~200 g);
- 1 indelio konservuotų pupelių (~220 g; naudojau pusę baltųjų ir pusę raudonųjų);
- 200 g pomidorų padažo;
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kubeliais arba juostelėmis pjaustytą mėsą kepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant ganėtinai stiprios ugnies kol mėsytė gražiai apskrus, kažkur minutes. Kartais pamaišome. Pabarstome druskyte bei pipiriukais.
- Tada kol mėsa kepa, susmulkiname svogūną bei gabalėliais supjaustome papriką. Sudedame į keptuvę su apkepta mėsa. Ugnį sumažiname iki minimalios bei viską kepiname dar apie minutes.
- Tuomet įdedame konservuotas pupeles, pomidorų padažo bei troškiname dar kokias minutes.
- Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru. Ypatingai tinka su skaniai paruošta bulvių koše. Ragaujam!
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.