
Itališki lakštiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Nepalikdami abejonių, viską sužinosite recepto aprašyme.
Ingredientai
- vištienos filė: 200 gramų
- lakštinių (su kiaušiniais) 200 gramų
- šviežiai maltų pipirų
- druskos
- aitriosios paprikos miltelių
- tyro alyvuogių aliejaus
- Padažui:
- tamsaus pesto padažo: 2 valgomųjų šaukštų
- pomidorų tyrės: 3 valgomųjų šaukštų
- natūralaus jogurto be priedų: 3-4 valgomųjų šaukštų
- raudonėlio (šviežio arba džiovinto)
Gaminimo eiga
- Pradžioje užverdame vandenį lakštiniams. Tuo tarpu nuplauname mėsą, supjaustome gabaliukais bei apibarstome druska, paprika bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname šaukštus alyvuogių aliejaus bei mėsą gražiai apkepame iš abiejų pusių.
- Tuomet paruošiame padažą: visus ingredientus sutriname šakute, paragaujame, ar nieko netrūksta. Jeigu skonis per „lengvas“ galime įdėti daugiau prieskonių – paprikos bei raudonėlio. Jeigu skonis pernelyg intensyvus, galime savo nuožiūra įpilti šiek tiek daugiau natūralaus jogurto.
- Galiausiai įpuodą su lakštiniais įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus bei nepamirštame pamaišyti. Kai makaronai išvirs, nupilame vandenį, sukrečiame juos į gilesnę lėkštę, apliejame padažu, ant viršaus sudedame paukštieną bei iškart patiekiame. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.