Itališki lakštiniai su vištiena ir pomidorų padažu

Itališki lakštiniai su vištiena ir pomidorų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nepalikdami abejonių, viską sužinosite recepto aprašyme.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos filė: 200 gramų
  • lakštinių (su kiaušiniais) 200 gramų
  • šviežiai maltų pipirų
  • druskos
  • aitriosios paprikos miltelių
  • tyro alyvuogių aliejaus
  • Padažui:
  • tamsaus pesto padažo: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų tyrės: 3 valgomųjų šaukštų
  • natūralaus jogurto be priedų: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • raudonėlio (šviežio arba džiovinto)

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje užverdame vandenį lakštiniams. Tuo tarpu nuplauname mėsą, supjaustome gabaliukais bei apibarstome druska, paprika bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname šaukštus alyvuogių aliejaus bei mėsą gražiai apkepame iš abiejų pusių.
  • Tuomet paruošiame padažą: visus ingredientus sutriname šakute, paragaujame, ar nieko netrūksta. Jeigu skonis per „lengvas“ galime įdėti daugiau prieskonių – paprikos bei raudonėlio. Jeigu skonis pernelyg intensyvus, galime savo nuožiūra įpilti šiek tiek daugiau natūralaus jogurto.
  • Galiausiai įpuodą su lakštiniais įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus bei nepamirštame pamaišyti. Kai makaronai išvirs, nupilame vandenį, sukrečiame juos į gilesnę lėkštę, apliejame padažu, ant viršaus sudedame paukštieną bei iškart patiekiame. Tikras skanumėlis!

Pabaigai…

Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.
Recepto raktažodžiai Makaronai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating