Jautienos išpjovos kepsnys
Šis puikus išpjovos kepsnys su mažomis keptomis bulvytėmis ir burokėlių bei krienų padažu – geras pasirinkimas įprastos dienos pietums.
Ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 4 jautienos išpjovos gabalai
- 400 g šviežių nedidelių bulvių su sviestu ir žalumynais
- 200 g burokėlių pagardo
- 2 valgomieji šaukštai trintų krienų
- 1 valgomasis šaukštas žaliosios citrinos sulčių
- Keletas žaliosios citrinos skiltelių papuošimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kiekvieną kepsnio pusę kepkite po minutes.
- Iš kepimo popieriaus padarykite maišelį (svarbiausia, kad būtų sandarus) ir į jį sudėkite bulves su sviestu ir pasirinktomis žolelėmis ir kepkite iki laipsnių C įkaitintoje orkaitėje – minučių.
- Kepsnį patiekite su bulvėmis, burokėlių pagardu ir citrinos skiltelėmis. Atskirame mažame dubenėlyje atskirai patiekite burokėlių padažą, sumaišytą su krienais ir žaliosios citrinos sultimis.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.