Jautienos mėsainis su majonezo padažu ir salotomis
Kviečiu pasidalinti savo patirtimi, jei gaminate kitaip. Komentarai laukiami apačioje.
Ingredientai
- 500 g maltos jautienos
- 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pupelių padažo
- 1 arbatinis šaukštelis šviežiai trinto česnako
- 2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai trinto imbiero
- 1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai sezamų seklų
- 1 didelis pomidoras
- 4 apvalios bandelės
- Aštriam padažui:
- 60ml majonezo
- 2 šaukštai aitraus padažo
- 2 arbatiniai šaukšteliai sojų padažo
- Salotoms:
- 1/2 smulkiai supjaustyto pekino kopūsto
- 2 mažos smulkiai suojaustytos morkos
- 15 g grubiai smulkintų Kalendro lapelių ir stiebelių
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros.
- Sumaišome jautienos farą, juodųjų pupelių padažą, imbierą ir sezamo aliejų viename puode. Maišome, kol mėsa gerai sulimpa su kitais produktais.
- Suformuojame apvalius plokščius kotletukus, kurie atitinka mūsų turimų bandelių skersmenį.
- Ant skardos uždedame kepimo popierių, išdėliojame kotletukus ir kepame jau įkaitintoje orkaitėje apie min. Tik nepamirškime jų apversti ir apibarstyti sezamo sėklomis iš abiejų pusių.
- Gaminames salotas: sudedame smulkiai supjaustytą pekino kopūstą, morkas ir kalendrą į vieną lėkštę.Kitame inde sumaišome majonezą bei norimą padažą su soja. Salotas pagardiname druska ir pipirais.
- Bandelių paruošimas: išdėliojame bandeles ant skardos ir orkaitėje kepiname abi puses apie minutes. Bandelės turi pasidaryti traškios ir šiltos.
- Ir patiekimas: bandeles perpjauname per pusę, ant apatinės bandelės dalies užtepame majonezo padažą, uždedame kotletuką, pomidoro griežinėlį, šaukštą salotų ir viršutinę bandelės dalį. Galime perverti pagaliuku.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.